Komen Portal SMKDPK

Terima kasih atas pelayaran portal SMK Datuk Patinggi Kedit, Betong, Sarawak .Sila beri komen anda terhadap portal SMKDPK.

(...GOooo ...)

Menjelang Peperiksaan

Undi Dalam Talian

Apakah komen anda terhadap portal ini?
 

Tarikh & Masa Sekarang

Statistik Sejak 09/09/09

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari ini55
mod_vvisit_counterKelmarin128
mod_vvisit_counterMinggu ini344
mod_vvisit_counterBulan ini2905
mod_vvisit_counterJumlah Lawatan422855

Pelawat Dalam Talian

Ucapan Pengetua

 

Pengetua
Pengetua SMK Datuk Patinggi Kedit, Betong

Selamat sejahtera,
Salam Menjulang SMK Datuk Patinggi Kedit.

Terima kasih kerana memberi peluang kepada saya untuk menyampaikan sepatah dua kata dalam laman web sekolah kita. Selamat Tahun Baru 2015 semoga dengan kehadiran tahun baru disertai dengan azam, iltizam, pemikiran dan mind set yang baru serta gaya dan budaya kerja baru yang lebih bersemangat, kerjasama lebih padu dan komitmen yang tinggi dalam setiap tugas kita.

Menggunakan kesempatan ini saya ingin mengajak seluruh warga Kedit untuk sama-sama memahami dan menghayati Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013 - 2025 dan menjadikannya sebagai panduan dan rujukan supaya semua yang kita laksanakan di sekolah selaras dengan kehendak, tuntutan dan hasrat PPPM 2013 - 2025 berlandaskan 11 aspirasi bagi melestarikan kualiti pendidikan negara ke arah merealisasikan visi dan misi Kementerian Pendidikan Malaysia iaitu, Visi : "Pendidikan Berkualiti Insan Terdidik Negara Sejahtera" dan Misi : "Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Pendidikan Negara".

Saya juga yakin bahawa matlamat atau fokus sekolah iaitu; peningkatan prestasi akademik, kecemerlangan sahsiah dan disiplin pelajar serta kecemerlangan pencapaian sukan dan kokurikulum akan tercapai sekiranya kita melangkah sederap bergerak seiring dalam satu pasukan yang mantap dan dinamik, mengamalkan budaya kerja cemerlang, berani berubah dan ingin melihat perubahan serta mendahulukan kepentingan profesional dari kepentingan personal. Kualiti pendidikan bergantung kepada kualiti guru, oleh itu guru-guru perlu berkualiti dan 'dikualitikan' terlebih dahulu bagi menjamin kualiti pembelajaran dan pengajaran di dalam kelas seterusnya melahirkan pelajar yang berkualiti baik dalam bidang adademik, sahsiah mahupun kokurikulum.

Akhir sekali, ribuan terima kasih di atas sokongan dan kerjasama yang telah diberikan kepada saya selama ini. Saya berharap semua kita seluruh warga Kedit dapat melaksanakan yang terbaik seperti kata-kata OG Mandino "Always Do Your Best, Whay You Plant Now You Will Harvest It Later" dan "Bersama Menyumbang Ke Arah Kecemerlangan" sekolah kita. Sekian, terima kasih.

UJAI ANAK SAMBAU
Pengetua, SMK Datuk Patinggi Kedit,
95700 Betong,
Sarawak.
 

Last Updated ( Saturday, 23 January 2016 )
 

Statistik Umum 2017

 
JUN
Guru Lelaki = 24
Guru Perempuan = 29
Kekosongan (Guru) = 2
Staf Lelaki = 7
Staf Perempuan = 10
Pelajar Lelaki = 239
Pelajar Perempuan = 308
Asrama Lelaki = 161
Asrama Perempuan = 230
 

CONTACT

Pautan Pendidikan

Kementerian Pelajaran Malaysia  Jabatan Pelajaran Sarawak  Pusat Perkembangan Kurikulum  Lembaga Peperiksaan Malaysia  Majlis Peperiksaan Malaysia  Pelan Pembangunan Pendidikan 2013-2025  EduWEBTV  Portal e-Guru   

Pautan Berita Online

Berita Harian Online  Utusan Malaysia Online  The New Straits Online  The Star Online  Sin Chew Daily Online

Tarikh Dikemaskinikan

.Monday 14 August 2017, 12:55

SMK Datuk Patinggi Kedit (YEE2402)
KM 7.2, Jalan Betong/Kuching
Bahagian Betong
95700 Betong, Sarawak
PENAFIAN: SMK Datuk Patinggi Kedit tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan
atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini