smkdpk.com
September 21, 2014, 01:59:00 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Selamat Datang ke forum SMK Datuk Patinggi Kedit. Sila klik di sini untuk portal utama www.smkdpk.com
 
   Home   Help Search Calendar Members Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: kenapa pelajar suka bercinta di sekolah  (Read 6227 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dArKmONkEy
Degree (100-249 posts)
***
Offline Offline

Posts: 190


pRaCTisE mAkE pERfeCt,bUT nObODy wAS pERfEcT....


« Reply #15 on: May 14, 2007, 09:38:51 PM »

Janganlah anda terpedaya dengan apa yang dikatakan sebagai 'cinta'..itu hanyalah perasaan semata-mata...
Logged

LOVe??????dOnt cOme aROuNd mE..dONt wEaR my HeaRT...dOnt strAiN..oN uR slEEvE LiKE a hiGh skOOL LEttER...cUz nOthiNg EvER cOMEs frOM iT!!!aNd tHE pEOpLE wE havE bEcOMe..wELL,thEy havE nEvER bEEn tHE pEOpLE whO wE aRE......
admin
Certificate (0-49 posts)
*
Offline Offline

Posts: 3


Life is short, Play MorE!


« Reply #16 on: May 15, 2007, 04:34:02 PM »

saya tau, pada masa kini, semua students telah dijejaskan oleh movie, dan mereka semua mau try to dating and try the feel.  :-*
Logged
rachael
Certificate (0-49 posts)
*
Offline Offline

Posts: 24


Email
« Reply #17 on: May 15, 2007, 08:40:09 PM »

kadangkala cinta di zaman pskolahan bleh mdorong seseorang tu bersemangat nak study......yelah..ada orang support katakan ;) :-*.
tapikan ada sesetengah orang tu ...kan...dier main pakai buang jer awekz dier..! :'(biler dier suka dier ambik balik awek dier tuuu...TAPI...biler dier dah bosan tu dier trus buang macam kiter buang SAMPAH!!!!ader ker patut..???!!takder hati prut langsung tapi biler cakap pasal cinta dier plak yang lebih-lebih.tak sedar diri!!!!!!!mnyampah nyer.....  :P ::) :o
Logged
dArKmONkEy
Degree (100-249 posts)
***
Offline Offline

Posts: 190


pRaCTisE mAkE pERfeCt,bUT nObODy wAS pERfEcT....


« Reply #18 on: May 19, 2007, 11:40:30 AM »

klo tau cinta tu sakit,nape nak bercinta????tak ke BODOH tindakan tu????jangan ikutkan perasaan..
Logged

LOVe??????dOnt cOme aROuNd mE..dONt wEaR my HeaRT...dOnt strAiN..oN uR slEEvE LiKE a hiGh skOOL LEttER...cUz nOthiNg EvER cOMEs frOM iT!!!aNd tHE pEOpLE wE havE bEcOMe..wELL,thEy havE nEvER bEEn tHE pEOpLE whO wE aRE......
chiella
Diploma (50-99 posts)
**
Offline Offline

Posts: 51



Email
« Reply #19 on: May 21, 2007, 08:52:17 PM »

 ;D ;D ;D ;D I cayalah sama u....GABAN...I support your commentsssss....
Logged

keep It Real Baby...
miz anonymous
Certificate (0-49 posts)
*
Offline Offline

Posts: 12


Email
« Reply #20 on: May 23, 2007, 04:30:22 PM »

setiap tindakan datang dengan risiko..kalau dah decide nak bercinta di zaman sekolah tu kenalah berani tanggung risikonya...kalau korang berani cuba tanya parents korang sama ada mereka benarkan tak korang bercinta zaman bersekolah ni? kalau ada parents yang setuju maknaya korang dah bina kepercayaan dalam diri prents korang yang korang takkan abaikan pelajran dan takkan serahkan segala-galanya untuk cinta...tapi kalau parents korang tak setuju makna nya parents korang memang sedar korang akan hilang control ketika bercinta...ni membuktikan yang korang tu memang tak boleh diharap sangat kalau jatuh cinta...pasti korang akan hilang control punya.parents know what is best for you...tak siapa dapat halang perasaan ni sebab ia hak milik individu..sebab tulah setiap remaja kena sedar and hargai PRIDE korang..that is all we have
Logged
kim
Certificate (0-49 posts)
*
Offline Offline

Posts: 20


Email
« Reply #21 on: May 24, 2007, 03:29:27 PM »

kita nie ke sekolah bukan nya nak cari pasangan tapi belajar wahai semua......so kena la kita belajar dengan sungguh ya....kerana cinta kat sekolah tak akan kemana-mana......betul ke? 8) 8) 8) 8) 8)
Logged
indudarakedit
Certificate (0-49 posts)
*
Offline Offline

Posts: 12


Email
« Reply #22 on: May 24, 2007, 04:10:13 PM »

ITULAH PERASAAN ;D ;D
Logged
nuly
Certificate (0-49 posts)
*
Offline Offline

Posts: 1


Email
« Reply #23 on: May 24, 2007, 09:01:01 PM »

 cinta...?????nape ye...???? ??? sedarlah skit kita ni masih student... klw difikirkan masa depan... depan dan depan lgi . ape gunanya nak b'cinta. sebagai student b'ljarlah dulu kan.. kan..  :-\ bljarlah sampai pandai-pandai  msuk universiti..dpt keje yg baik,jadi org yg b'guna...enjoy dulu ngan kerjaya kita ,ge mlancong ke luar negara bawa k'luarga...slps puas enjoy ngan duit kite .... :D ..ha... barulah sekarang bolehlah khawin.......mun ade jodohlah.  x de jodoh mesti dptkan....hey...mesti habiskan dulu belajar tu...... ;) :) :-X
Logged
elesa
Certificate (0-49 posts)
*
Offline Offline

Posts: 1


Email
« Reply #24 on: June 20, 2007, 05:00:26 PM »

bercinta di sekolah ada juga feadah dan ada juga keburukan feadahnya jikalau teman kita itu seorang yang bijak mengatur masa depan dan tidak ingin mengambil kesempatan bermakna cinta mereka akan bahagia dan menjadikan teman kita itu imperasi dalam pelajaran keburukan bercinta di sekolah ialah ramai pasangan kekasih tidak dapat menahan nafsu dan melakukan hubungan yang dilarang agama dan pelajaran terjejes
Logged
Daisy Robinson
Ahli Kelab Komputer T6 08/09
*
Offline Offline

Posts: 174


there is a miracle


« Reply #25 on: June 20, 2007, 08:00:13 PM »

Tak salahlah kalau bercinta di sekolah...
Kalau penat bljr bolehlah charging sikit ngan awexx
Logged

SIMPLE IS BEST...

believe in miracle
rachael
Certificate (0-49 posts)
*
Offline Offline

Posts: 24


Email
« Reply #26 on: June 20, 2007, 08:20:52 PM »

cinta nie banyak kategori nyer...ader cinta pada tuan, cinta pd ibu bapa,cinta pd pelajaran......dan banyak lagi.sebagai remaja kiter memang x bleh lari drpd menyinta dan di cinta :P ;D......tul tak?
yang penting skali pandai kontrol diri....supaya x mempengaruhi prestasi pelajaran kiter
Logged
gayour
Certificate (0-49 posts)
*
Offline Offline

Posts: 13



Email
« Reply #27 on: June 26, 2007, 08:39:44 PM »

Kalau rasa bercinta di bangku sekolah boleh mendorong kita berjaya apa salahnya bercinta.Bercintalah kalau rasa pandai kawal diri.Aper salahnya,boleh kau org dptkan pengelaman untuk mencari pasangan yang lainnya setelah awak berpisah dengan kekasih awak yang mula2.Ada sikit petua yang awak dapat untuk mengayat awek baru selepas putus dengan awek lama.Bercintalah....iye nadai org nagang deh.Emball...ka aja,barang ko kita dia meh,ka nunda kisah cinta ba My Heart tau nunda kisah cinta ba Love is Cinta tau.Barang ko kita meh. ??? :-\ :-\ ???
Logged

SORONG PAPAN TARIK PAPAN,JANGAN SUKA INGKAR ARAHAN  1878
bibble
Diploma (50-99 posts)
**
Offline Offline

Posts: 81


Email
« Reply #28 on: June 27, 2007, 03:48:30 PM »

Loh, enggak ada salahnya di sisi undang-undang jika berpacaran. Kok enggak tertulis di mana-mana jika benar cinta itu salah. Yang penting kita harus bijak dan pandai m'awal diri agar tidak terikut2 dgn nafsu yg boleh merosakkan. Bagi org yg sedar & tidak leka, cinta x akan mberi kesan yg buruk pd pelajaran. Hanya mrk yg mabuk cinta aja yg enggak bisa control diri sehingga pelajaran diasingkan ke tepi. Majoriti mengatakan cinta mjadikan kita lalai dlm pelajaran. Iya benar kok... namun enggak semuanya begitu dong... Kasihan gue ngelihat cinta itu sering dipersalahkan. Cinta itu enggak buta tp manusia yg buta krn cinta.... ;D ;)
Logged

agogo
lyzalia
Certificate (0-49 posts)
*
Offline Offline

Posts: 3


Email
« Reply #29 on: June 28, 2007, 03:36:15 PM »

barang ko dri nya dh!ktai sma bc otak utk bfikir +ve or -ve kan.asalkn nda mdatangkan bad things ok... :P
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!